TWS

För dig som gillar livets goda...

Maltwhisky-VM 2014

Ni har väl inte missat att ni kan sitta med i juryn och rösta fram 2014 års vinnare i tre kategorier, Malty, rökig och starkvins klassen.

Ta chansen att sitta med i juryn i den fjärde upplagan av Maltwhisky-VM. 126 sorter skall blindprovas på 26 platser i landet. De tolv bästa gör upp om titeln i december så var med och kora världsmästar trion!

FAKTA: Maltwhisky-VM 2014
– 126 maltwhiskies från 110 destillerier möts i en World Cup. 21 deltävlingar genomförs på olika platser i Sverige. De två bästa i varje deltävling går vidare till fyra semifinaler. Slutlig ”Grande Finale” går av stapeln i Stockholm.

– Juryn består av ”vanliga” whiskykonsumenter som provar whiskyn ”kvartsblint”, deltagarna vet nämligen vilka destillerier som väntar men inte i vilken ordning whiskyn kommer ut eller vilka tappningar det handlar om. Ordförande i varje jury-grupp är Whiskyspots chefredaktör Henrik Aflodal.

– Tävlingswhiskyn väljs ut av Whiskyspot. Det ska vara en normal whisky som är representativ för destilleriet. Max 48% och max 16 år. Nästan alla destillerier i Skottland är representerade, några enstaka ges inte ut som singelmalt varför de utgår. Destillerier som kokar olika maltstilar i samma anläggning kan delta med flera whiskies. Allt fler whiskymakare gör nämligen en riktig rökig version utöver sin vanliga orökta huvudwhisky.

– Förutom etablerade maltwhiskynationer som Skottland, Irland och Japan deltar även maltmakare från Nya Världen.

Mer info hittar ni på Whiskyspot.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.